PLA Filaments

Πολυμερές υλικό το οποίο κατασκευάζεται από ανανεώσιμους πόρους (αραβόσιτο, σακχαρότευτλα). Το θερμοπλαστικό υλικό αυτό είναι μη τοξικό, βιοδιασπώμενο και έτσι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Προσφέρει αντοχή και εκτυπώνεται σε θερμοκρασίες 180-220c. Η εκτύπωση του δεν προκαλεί αλλοιώσεις στο κάτω μέρος του αντικειμένου. Για να πετύχουμε καλύτερη στερέωση του PLA στο πάτωμα εκτύπωσης (bed) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταινία painters tape ή ακόμα και θερμαινόμενο πάτωμα εφόσον έχουμε στους 50-60c. 

Σε αυτήν την κατηγορία θα βρείτε τα νήματα σειράς ATHENA, τα πιο φθηνά νήματα στην Ελλάδα με κατασκευή στην Ολλανδία από το 3DEXPERT™, τα νήματα ελληνικής σχεδίασης και Ολλανδικής κατασκευής NEEMA3D™ με τις σειρές PLA STANDARD, PLA: EVO και το νέο υψηλών προδιαγραφών για μεγάλη αντοχή και γρήγορη εκτύπωση PLA: EVO HP!!

 Οδηγός αγοράς αναλωσίμων! Εταιρείες, υλικά μάθετε τις διαφορές τους και κάνετε την σωστή επιλογή!

 


Ταξινόμηση Κατά:
Δεν βρέθηκαν προϊόντα βάσει των κριτιρίων που επιλέξατε.
 
 

Φίλτρα αναζήτησης

Καθαρισμός Φίλτρων

Υλικό  ?

Υλικό

  • ABS: Ένα από τα δύο πιο γνωστά πλαστικά στην κατηγορία, πολύ ανθεκτικό στην κρούση, στις υψηλές θερμοκρασίες, σχετικά δύσκολο στην εκτύπωση. Ξεχωρίζει το ABS: EVO με μοναδική αντοχή (διπλάσια από τα συμβατικά ABS) και ευκολία στην εκτύπωση.
  • PLA: Το πιο γνωστό υλικό για να ξεκινήσετε, εύκολο στην εκτύπωση, σκληρό βιοδιασπώμενο πλαστικό χωρίς μυρωδιά κατα την εκτύπωση. Εδώ αν θέλετε PLA με την ανθεκτικότητα ABS πηγαίνουμε στο PLA: EVO HP ικανό να αντέξει κρούση, κατάλληλο για γρήγορη εκτύπωση και ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες.
  • ASA: Ειδικό υλικό για εξωτερικούς χώρους μιας και είναι UV και WEATHER resistant! Μοναδικό φινίρισμα παρόμοιο του injection moulding.
  • Flexible: Ελαστικά υλικά όπως το FLEX: PLUS για πολύ ελαστικότητα και το TPU FLEX: EVO για ελαστικότητα και υψηλή αντοχή.
  • METAL: Πλαστικό με ρηνίσματα μετάλλου με τριπλάσιο ειδικό βάρος, κρύα υφή και δυνατότητα επεξεργασίας όπως του κανονικού μετάλλου ( BRONZE, COPPER)
  • WOOD: Πλαστικό με ρηνίσματα ξύλου για να κάνετε κατασκευές ξύλινες και να τις επεξεργαστείτε όπως και το πραγματικό ξύλο.
  • PETG: Πλαστικό που δεν απορροφάει νερό και έχει χρώματα με εξαιρετική διαφάνεια.
  • SPECIAL: Εδώ θα βρούμε υλικά ειδικών κατασκευών όπως το CARBON: PLUS , PC:PLUS , PVA: PLUS, NYLON PA12 και PC-ABS FLAME RESISTANT με ειδικές ιδιότητες.

Χρώμα  ?

Χρώμα

Το χρώμα του νήματος που ψάχνετε. Στα γνωστά υλικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε διάφορα RAL και τα πιο ιδιαίτερα πλαστικά έρχονται συνήθως στο φυσικό τους χρώμα όπως ανθρακί ή διαφανές.

Βάρος (grams)  ?

Βάρος (grams)

Το καθαρό βάρος του υλικού στο καρούλι. Θα βρείτε τα νήματα μας τόσο σε δείγματα των 50-100gr όσο και σε συσκευασίες των 300, 500, 1000, 2300 και 4500gr. Ανάλογα το υλικό ρωτήστε μας για το μήκος υλικού που έχει η κάθε συσκευασία.

Αντοχή στην κρούση  ?

Αντοχή στην κρούση

Η ανθεκτικότητα του κάθε νήματος στην κρούση σε κλίμακα ΜΕΤΡΙΑ έως ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ. Βασιζόμενοι στις μετρήσεις που κάνουμε στα νήματα μας και υπάρχουν αναλυτικά στο επίσημο σαιτ της εταιρείας www.neema3d.com .

Ελαστικότητα  ?

Ελαστικότητα

Η δυνατότητα του νήματος να λυγίζει και να επανέρχεται στν φυσική του θέση. Εδώ έχουμε κλίμακα ΚΑΘΟΛΟΥ εώς ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ, με ενδιάμεση κατηγορία το ΜΕΤΡΙΑ όπου είναι νήματα που μπορούν να λυγίσουν λίγο χωρίς να σπάσουν έτσι ώστε να απορροφήσουν μια πίεση

Εμφάνιση - υφή  ?

Εμφάνιση - υφή

Η διαφοροποίηση της εμφάνισης του νήματος εκτός από το φυσικό πλαστικό αποτέλεσμα, σε διάφανο, matte, μέταλλο και ξύλο. Τα δύο τελευταία είναι πλαστικά με ρηνίσματα για να δώσουν την εμφάνιση και κάποιες ιδιότητες του ρηνίσματος.

Αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες(>90oC)  ?

Αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες(>90oC)

Νήματα τα οποία αντέχουν σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 90c είτε αμέσως μετά την εκτύπωση είτε με την διαδικασία του annealing, με την οποία ως αποτέλεσμα αυξάνουμε την θερμική αντοχή ενός αντικειμένου. Ένα τέτοιο νήμα είναι το PLA: EVO HP το HIGH POWER PLA μας!

Βαθμός δυσκολίας εκτύπωσης (1-5)  ?

Βαθμός δυσκολίας εκτύπωσης (1-5)

Η δυσκολία εκτύπωσης ενός νήματος σε κλίμακα 1-5 αρχίζοντας από το 1 για τα πολύ εύκολα νήματα έως το 5 όπου είναι τα πολύ δύσκολα νήματα. Προτείνουμε για αρχάριους χρήστες νήματα 2ης και 3ης βαθμίδας και ανάλογα με τον εκτυπωτή και την εξειδίκευση του χρήστη προχωράμε και στις επόμενες βαθμίδες.

Εταιρείες

Τιμή (€)

 
Σύγκριση
 

 

 
Εταιρείες
 
3Dexpert.gr © 2023. All rights reserved. Designed & Developed with care by TotalWeb®
PayPal Eurobank Cards   
Comodo Secure Seal

Έλαβα ΓνώσηΣτον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...