Σκέψου το, Σχεδίασε το, Εκτύπωσε το!

Υλικά

Διαδεδομένα υλικά για τον εκτυπωτή είναι:

PLA

Πολυμερές υλικό το οποίο κατασκευάζεται από ανανεώσιμους πόρους (αραβόσιτο, σακχαρότευτλα). Το θερμοπλαστικό υλικό αυτό είναι μη τοξικό, βιοδιασπώμενο και έτσι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Προσφέρει αντοχή και εκτυπώνεται σε θερμοκρασίες 180-220c. Η εκτύπωση του δεν προκαλεί αλλοιώσεις στο κάτω μέρος του αντικειμένου. Για να πετύχουμε καλύτερη στερέωση του PLA στο πάτωμα εκτύπωσης (bed) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταινία painters tape ή ακόμα και θερμαινόμενο πάτωμα εφόσον έχουμε στους 50c. 

ABS

Πολυμερές πλαστικό πολύ ανθεκτικό το οποίο το βρίσκουμε σε αρκετές εφαρμογές της βιομηχανίας. Είναι και αυτό μη τοξικό, η θέρμανση του θέλει καλύτερα αερισμένο δωμάτιο. Εκτυπώνεται κοντά στους 230c. Η χρήση θερμαινόμενου πατώματος εκτύπωσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή αλλοιώσεων του κάτω μέρους του αντικειμένου.

Nylon, Wood, Metal, Flex και άλλα

Υπάρχουν εκτυπωτές που δέχονται και άλλα υλικά τα οποία παρουσιάζουν διαφορετική αντοχή, όψη και ελαστικότητα. Το nylon και το flex θέλουν υψηλότερες θερμοκρασίες και μεγαλύτερη εξειδίκευση. Είναι πιο εύκαμπτα και κατάλληλα για συγκεκριμένα σχέδια. Το wood και το metal προέρχεται από ανακυκλώσιμο ξύλο και ρινισματα μετάλλου αντίστοιχα και μας δίνει της εικόνα του ξύλινου ή μεταλλικού αντικειμένου.

Όλα τα παραπάνω υλικά αγοράζονται σε μορφή νήματος τυλιγμένου σε ένα καρούλι. Η χαμηλή υγρασία είναι σημαντική για την αποφυγή φουσκαλών στα αντικείμενα. Ο εκτυπωτής τραβάει το νήμα και ξεκινάει να το λιώνει. Οι χρωματισμοί είναι δεκάδες και υπάρχουν και ειδικά πλαστικά που μπορούν να αλλάζουν χρώμα ανάλογα την θερμοκρασία και την ποσότητα φωτός.

 

3dΔωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 100€. Aποστολές από την επόμενη ημέρα!
Πληρωμή με Κάρτα, Paypal, Αντικαταβολή & Πληρωμή στο κατάστημα!
Ενδιαφέρεστε για μαζικές αγορές και τιμές χονδρικής; Είστε Fablab ή φοιτητές; Eπικοινωνήστε μαζί μας!
Έχετε κάποια ιδέα ή έτοιμο 3d σχέδιο; Ζητήστε μας άμεσα προσφορά!
3Dprinters - 3DScanners - Filaments © 2014 - 2024. All Rights Reserved. Developed by TotalWeb®
To top

Στον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία  OK
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...