Οδηγός αγοράς filament

Η επιλογή υλικού και εταιρείας είναι μια σημαντική υπόθεση, καθώς από αυτήν θα εξαρτηθεί η ποιότητα της εκτύπωσης μας αλλά και η σωστή λειτουργία του 3d εκτυπωτή μας.

Βέβαια επειδή το 3d printing έχει να κάνει με τον πειραματισμό και με εναλλαγή υλικών και εταιρειών τότε τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Στόχος του οδηγού αυτού είναι να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τα υλικά και τις εταιρείες που μπορείτε να βρείτε στο eshop μας. Όλα λοιπόν είναι σε συνάρτηση με τις προδιαγραφές των αντικειμένων μας και του βαθμού ποιότητας και κόστους που θέλουμε να έχουν τα υλικά μας.


Ένα ποιοτικό filament έχει κατασκευαστεί από ποιοτικές πρώτες ύλες και σε γραμμές παραγωγής που εξασφαλίζουν την σταθερότητα στο πάχος του και την έλλειψη σκόνης και άλλων ξένων μερών κατά την διάρκεια της παραγωγής του, του τυλίγματος και πακεταρίσματος του. Σκεφτείτε ένα υλικό σχετικά φθηνό σε τιμή, που έχει διακύμανση από 1.65-1.85mm σε τυχαία σημεία και εσείς να έχετε δώσει προδιαγραφές στον slicer το 1.75mm. Η πιθανότητα δημιουργίας ανωμαλιών στην εκτύπωση μας (μπλοκάρισμα κεφαλής, φουσκάλες πάνω στο αντικείμενο, τρύπες κλπ) είναι πολύ πιθανή. Επίσης τα filaments θα πρέπει να προστατεύονται από την υγρασία και αυτό να γίνεται καθόλη την διάρκεια κατασκευής και αποθήκευσης.
Σημαντικό στην ποιοτική εκτύπωση του αντικειμένου σας επίσης είναι σωστή επιλογή θερμοκρασίας. Διαφορά μεταξύ ποιοτικού filament και των οικονομικών είναι η σταθερότητα στην ποιότητα. Αυτό σημαίνει ότι ένα φθηνό υλικό παρόλο που θα έχετε βρει σωστές θερμοκρασίες και ταχύτητες σε ένα καρούλι, το επόμενο καρούλι που θα ανήκει σε μια άλλη παρτίδα ή ακόμα και απλά σε διαφορετικό χρώμα ίσως χρειαστεί να ανακαλύψετε από την αρχή τις σωστές ρυθμίσεις. Στις ποιοτικές εταιρείες αυτό διασφαλίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό εξαιτίας των περισσότερων ποιοτικών ελέγχων που γίνονται.


Έχοντας πει τα βασικά γύρω από την επιλογή εταιρείας θα σας παρουσιάσουμε και τις εταιρείες που έχουμε αλλά επίσης και τα υλικά τους:

  • Η NEEMA3D™ είναι μια εταιρεία που κατασκευάζεται στην Ολλανδία στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της χώρας και προήλθε μετά από μήνες δοκιμών και ερευνών στην Ελλάδα και στην Ολλανδία. Αποτελεί την λύση του 3DEXPERT στο ποιοτικό filament και στα 2 χρόνια κυκλοφορίας των νημάτων έχει έρθει ήδη στο νούμερο 1 θέση πωλήσεων! Προσφέρει υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, μειώνοντας τις πιθανότητες μπλοκαρίσματος κεφαλής, αλλά επίσης πολύ καλή εκτυπωτική συμπεριφορά σε δύσκολα σημεία της εκτύπωσης (δύσκολα overhangs και περίεργα bridges). Όλα αυτά μαζί με την πολύ ανταγωνιστική τιμή του για τα χαρακτηριστικά του! Για καθημερινές εκτυπώσεις γενικών χρήσεων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PLA (το οποίο είναι δύο φορές πιο ανθεκτικό από τις οικονομικές σειρές PLA της αγοράς) και PETG (πιο στιβαρό υλικό, καλύτερη ένωση των στρώσεων υλικού και αντοχή σε μεγαλύτερη θερμοκρασία 80c) που έρχονται σε διάφορα χρώματα. Επίσης υλικά για ειδικές συνθήκες όπως : αντοχή και ελαστικότητα (ABS: EVO), αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (ASA:EVO), αντοχή στην κρούση-θερμοκρασία 140c, χημικά (PC, CARBON), ελαστικότητα (FLEX, SEMIFLEX), διαφορετικότητα (WOOD, GLOW IN THE DARK) και άλλα που συνεχώς ανανεώνονται!
  • Η σειρά ATHENA αποτελεί την λύση του 3DEXPERT στο low cost filament. Με αυτό το υλικό μπορείτε να έχετε PLA και ABS στα βασικά χρώματα με πολύ καλή τιμή και με κατασκευή στην Ολλανδία. Έτσι έχετε κατασκευή σύμφωνα με τα ανώτερα πρότυπα που έχουν τα Ολλανδικά εργοστάσια στην τιμή όμως ενός οικονομικού νήματος!
  • Η Colorfabb είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρείες στην κατηγορία με κατασκευή Ολλανδία, πολύ ζωηρά και μοναδικά χρώματα και με μια ειδική κατηγορία PLA το PLA/PHA το οποίο είναι 5 φορές πιο ανθεκτικό από τα υπόλοιπα PLA. Έρχεται σε συσκευασίες των 750 gr. Επίσης μοναδικά special filaments όπως το bronzefil ( PLA με ρινίσματα μετάλλου)
  • Η Formfutura με κατασκευή Ολλανδία και με πολλά special νήματα όπως: HDGLASS (υλικό διαφανές κατά 92% και με έξτρα αντοχή), TitanX ( υλικό με διπλάσια αντοχή από το συμβατικό ABS, ανθεκτικό εως τους 100c και με εύκολη εκτυπωτική συμπεριφορά) και ApolloX (υλικό με αντοχή στις καιρικές συνθήκες και στην ακτινοβολία, κατάλληλο για κατασκευές για εξωτερικούς χώρους).
  • PRIMA VALUE και ECO3D είναι τα υλικά για τις καθημερινές σας εκτυπώσεις. Αν ψάχνετε κάτι πιο φθηνό αλλά με κατασκευή πάλι EU, σε PLA και ABS στα πιο δημοφιλή χρώματα τότε οι δύο εταιρείες αυτές είναι η λύση για εσάς.

Ελπίζουμε οι βασικές αυτές πληροφορίες να σας βοηθήσουν στην επιλογή του κατάλληλου filament ανάλογα με την χρήση που θέλετε!

 
3dΔωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 100€. Aποστολές από την επόμενη ημέρα!
Πληρωμή με Κάρτα, Paypal, Αντικαταβολή & Πληρωμή στο κατάστημα!
Ενδιαφέρεστε για μαζικές αγορές και τιμές χονδρικής; Είστε Fablab ή φοιτητές; Eπικοινωνήστε μαζί μας!
Έχετε κάποια ιδέα ή έτοιμο 3d σχέδιο; Ζητήστε μας άμεσα προσφορά!
3DEXPERT
3DPRIMA
BCN3D
BEEVERYCREATIVE
COLORFABB
Craftbot
Creality3D
ECO3D
FORMFUTURA
NEEMA3D
PRIMA
Printrbot
Taulman
Verbatim
Wanhao
WASP
 
3Dexpert.gr © 2017. All rights reserved. Designed & Developed with care by TotalWeb®
PayPal Eurobank Cards  Γενική Ταχυδρομική
Comodo Secure Seal