Σκέψου το, Σχεδίασε το, Εκτύπωσε το!

Χρησιμότητα

Ο 3D εκτυπωτής είναι χρήσιμος σε οικιακούς χρήστες και σε επαγγελματίες. Η συνεχόμενη αύξηση των μοντέλων που κυκλοφορούν και η ταυτόχρονη πτώση της τιμής τους κάνει την αγορά του εκτυπωτή πιο προσιτή. Ο οικιακός χρήστης θα μπορεί να δημιουργήσει αντικείμενα που του αρέσουν για το σπίτι το γραφείο, για δώρο και σταδιακά ο εκτυπωτής από ένα hobby θα εξελιχθεί σε δημιουργία λύσεων για καθημερινές ανάγκες. Για παράδειγμα σκεφτείτε πόσα πλάστικά μέρη υπάρχουν στο σπίτι σας τα οποία με σχεδίαση μπορείτε να τα τυπώσετε και να τα χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που φθαρούν. Ο οικιακός χρήστης δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες γνώσεις μηχανολογίας ή Η/Υ, αλλά θα πρέπει να είναι έχει μία επαφή με τον χώρο. Να μπορεί να χειριστεί ένα πρόγραμμα σχεδίασης σε περιβάλλον πχ windows και να μπορεί να ελέγξει αν μια βίδα είναι καλά βιδωμένη στο μηχάνημα. Αυτές οι στοιχιώδεις γνώσεις κάνουν τον 3D εκτυπωτή προσιτό σε όλους. Τα προγράμματα που κυκλοφορούν θα διευκολύνουν πολύ το έργο του και η αναζήτηση στο διαδίκτυο θα τον βοηθήσουν για να αντιμετωπίσει τα θέματα που ίσως προκύψουν. Εκτός από οικιακούς χρήστες οι 3D εκτυπωτές απευθύνονται και σε επαγγελματίες. Οι κλάδοι που μπορεί να φανεί χρήσιμος είναι πολλοί και συνεχώς αυξάνονται. Οι τεχνολογία των 3D εκτυπωτών δείχνει από τώρα ότι έχει απεριόριστες εφαρμογές και αποτελεί το μέλλον για πολλούς κλάδους. Παραδείγματα εφαρμογών είναι:

Κοσμήματα

κοσμήματαΗ δημιουργία κοσμημάτων αναβαθμίζεται καθώς μπορούμε να πετύχουμε μεγάλη λεπτομέρεια και να δημιουργήσουμε σχέδια περίτεχνα. Οι εκτυπωτές χαμηλού κόστους μπορούν να τυπώσουν μόνο πλαστικό αλλά αν κάποιος θέλει να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα υπάρχουν λύσεις που εκτυπώνουν και μέταλλο. Παρόλο αυτά εκτυπωτές  με καλή ανάλυση μπορούν να δημιουργήσουν πλαστικά κοσμήματα με λεπτομέρεια και ποιότητα. Η αγορά τέτοιων κοσμημάτων αναπτύσσεται συνεχώς και οι τιμές τους στο διαδίκτυο ανταμείβουν τον χρόνο σχεδίασης τους. Ακόμη τα πλαστικά αυτά δημιουργήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρωτότυπο για το πραγματικό κόσμημα που θα είναι από μέταλλο.

Μοντελισμός

κοσμήματαΛάτρεις του μοντελισμού θα βρουν τον 3D εκτυπωτή ως ένα χρήσιμο εργαλείο. Εκτυπώνοντας ακριβώς αυτό που έχουν σχεδιάσει είτε είναι κτίριο, αυτοκίνητο, φιγούρα και αυτά διαλέγοντας να τα τυπώσουν ολόκληρα ή σε κομμάτια με σκοπό να τα συναρμολογήσουν. Θα μπορούν ακόμη να επισκευάσουν κάποιο μοντέλο τους, εκτυπώνοντας το σπασμένο κομμάτι.

Αρχιτέκτονες

houseΗ δημιουργία μακετών δεν ήταν ευκολότερη. Με τους 3D εκτυπωτές οι αρχιτέκτονες μπορούν να δώσουν μια τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου που σχεδιάζουν στον εκτυπωτή  και να το τυπώσουν με σκοπό να το δείξουν στον πελάτη τους για να κατανοήσει καλύτερα λεπτομέρειες του χώρου. Δεν απαιτείται νέο σχέδιο μιας και τα αρχιτεκτονικά σχέδια μπορούν να μετατραπούν σε σχέδια έτοιμα προς εκτύπωση.

Σχεδιαστές Αντικειμένων

product designΗ δημιουργία πρωτοτύπου είναι ακριβώς ο ρόλος που σχεδιάστηκαν οι 3D εκτυπωτές. Ο σχεδιαστής μπορεί να δοκιμάσει την ιδέα του, βλέποντας την σε μικρή κλίμακα και ελέγχοντας την λειτουργικότητα της. Η σχεδίαση πρωτοτύπου τώρα πια δεν αποτελεί μια δαπανηρή διαδικασία, μη προσβάσιμη σε πολλούς σχεδιαστές. Με τους 3D εκτυπωτές μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε αντικείμενα, έτσι ώστε η παρουσία του να βοηθήσει στην προώθηση της ιδέας.

Η χρήση των 3D εκτυπωτών εκτίνεται και σε άλλους κλάδους, μέχρι και την ζαχαροπλαστική. Εκτυπωτές μπορούν να δεχθούν ζάχαρη ή σοκολάτα ως υλικό και να εκτελέσουν περίτεχνα σχέδια τα οποία.. τρώγονται! Η εμφάνιση των 3D εκτυπωτών μας οδηγεί στην σταδιακή αλλαγή του μοντέλου της μαζικής παραγωγής στην μαζική εξειδίκευση. Τώρα πια δεν χρειάζεται να κατασκευαστούν χιλιάδες βίδες για να χρησιμοποιήσουμε μια. Δεν είναι απαραίτητη η αποθήκευση και η μεταφορά αντικειμένων που δεν ξέρουμε πότε και αν θα χρησιμοποιηθούν.  Γι αυτό τον λόγο οι 3D εκτυπωτές αφορούν τον κάθε άνθρωπο, λύνοντας του πραγματικά προβλήματα. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι σε λίγα χρόνια ένας εκτυπωτής θα υπάρχει σε κάθε σπίτι!

3dΔωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 100€. Aποστολές από την επόμενη ημέρα!
Πληρωμή με Κάρτα, Paypal, Αντικαταβολή & Πληρωμή στο κατάστημα!
Ενδιαφέρεστε για μαζικές αγορές και τιμές χονδρικής; Είστε Fablab ή φοιτητές; Eπικοινωνήστε μαζί μας!
Έχετε κάποια ιδέα ή έτοιμο 3d σχέδιο; Ζητήστε μας άμεσα προσφορά!
3Dprinters - 3DScanners - Filaments © 2014 - 2024. All Rights Reserved. Developed by TotalWeb®
To top

Στον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία  OK
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...