Σκέψου το, Σχεδίασε το, Εκτύπωσε το!

3D printer BCN3D Sigma

3d printer bc3d sigma

Αυτόν τον μήνα είχαμε την χαρά να δοκιμάσουμε έναν ξεχωριστό εκτυπωτή, τον BCN3D Sigma! Που μας παρουσιάζει ένα νέο σύστημα εκτύπωσης FFF στο οποίο έχουμε ανεξάρτητη κίνηση των δύο κεφαλών ή αλλιώς IDEX (Independent Dual Extrusion).


Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 3d printing με μία κεφαλή, όπου εκεί μπορεί να έχετε πάντα μια δεύτερη σε περίπτωση βλάβης της πρώτης και να πραγματοποιήσετε μοναδικές εκτυπώσεις μέχρι και 50microns!! Αλλιώς επιλέγετε dual extrusion όπου μπορείτε να έχετε είτε multicolor με εναλλαγή δύο χρωμάτων του ίδιου υλικού, είτε multimaterial όπου μπορείτε να εκτυπώσετε με εναλλαγή υλικών. Η δεύτερη περίπτωση χρησιμοποιείται περισσότερο σε δύσκολες εκτυπώσεις όπου θέλετε τέλεια supports! Εκεί μπορείτε να διαλέξετε για δεύτερο υλικό PVA (υδατοδιαλυτό) είτε HIPS.

Υπέρ

  1. Μοναδικό σύστημα κίνησης IDEX
  2. Μεγάλο buildarea 29,7cm x 21cm (A4 paper size) και 21cm ύψος.
  3. 2x all metal hotends που φτάνουν τους 280c
  4. Υψηλής ποιότητας stepper motors
  5. Αποσπώμενο γυάλινο heated bed 
  6. LCD multicolor touch panel

Όπως βλέπετε και στις φώτος το πρώτο που θέλαμε να δοκιμάσουμε είναι το dual extrusion, μιας και για την μονή εκτύπωση ήμασταν σίγουροι από την ποιότητα κατασκευής και τις προδιαγραφές του μηχανήματος ότι θα είχε επιτυχία. Το dual extrusion όμως υπάρχει σε αρκετούς εκτυπωτές αλλά μόνο λίγοι το προσφέρουν με επιτυχία και χωρίς πολύ κόπο. Τα τελευταία δύο χαρακτηριστικά τα έχει σίγουρα ο BCN3D Sigma μιας και με το πολύ εύκολο και έξυπνο calibration ρυθμίζετε τις δύο κεφαλές ανεξάρτητα και έτσι είστε σίγουροι πως κάθε φορα θα έχετε σωστή εκτύπωση. 

Η κάθε κεφαλή πριν εκτυπώσει κάνει extrude λίγο υλικό για να καθαρίσει, περνάει μετά σενα βοηθητικό πυλώνα που εκτυπώνει ένα layer για να έχει σωστή ροή και μετά μπαίνει στο αντικείμενο. Έτσι είμαστε σίγουροι πως η αλλαγή χρώματος θα γίνει σωστά και δεν θα λερωθεί κάποιο σημείο που δεν θέλουμε. Κάτι που παρατηρούσαμε μερικές φορές με τις διπλές κεφαλές που ήταν δεμένες μαζί.  Το επόμενο που θέλουμε να δοκιμάσουμε είναι 3d printing με PVA υλικό για μοναδικό αποτέλεσμα στα supports! Αυτό σύντομα θα ενημερωθεί.

3dΔωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 100€. Aποστολές από την επόμενη ημέρα!
Πληρωμή με Κάρτα, Paypal, Αντικαταβολή & Πληρωμή στο κατάστημα!
Ενδιαφέρεστε για μαζικές αγορές και τιμές χονδρικής; Είστε Fablab ή φοιτητές; Eπικοινωνήστε μαζί μας!
Έχετε κάποια ιδέα ή έτοιμο 3d σχέδιο; Ζητήστε μας άμεσα προσφορά!
3Dprinters - 3DScanners - Filaments © 2014 - 2023. All Rights Reserved. Developed by TotalWeb®
To top

Στον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία  OK
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...