Σκέψου το, Σχεδίασε το, Εκτύπωσε το!

3D printing software παρουσίαση

Ποιο 3d printing software να διαλέξω;

Έχετε 3d printer ή θέλετε να αγοράσετε και αναρωτιέστε ποιο πρόγραμμα εκτύπωσης να διαλέξετε; Το 3dexpert σας παρουσιάζει χρήσιμα και λειτουργικά προγράμματα.


CURA-REPETIER HOST

Σε προηγούμενα άρθρα μας μπορείτε να διαβάσετε την παρουσίαση ενός πολυδουλεμένου software το οποίο μάλιστα είναι και open source. Πρόκειται ίσως για το πιο πετυχημένο software διαχείρισης 3d εκτύπωσης, με έναν από τους γρηγορότερους slicers και με αρκετά φιλικό περιβάλλον για τον άπειρο χρήστη. Φυσικά μιλάμε για το CURA, το οποίο αποτελεί την πρόταση του 3DEXPERT ως αρχικό 3d printing software. Έχοντας δοκιμάσει και άλλα open source software όπως το REPETIER HOST καταλήγουμε στην παραπάνω επιλογή. Το REPETIER HOST έχοντας αισθητά πιο αργό slicer ο οποίος δημιουργούσε paths τα οποία έκαναν τον 3d printer μας να βγάζει περίεργους θορύβους…και με περιβάλλον πιο δύσκολο για τον άπειρο χρήστη έκανε την επιλογή του CURA ακόμα πιο εύκολη. Οπότε για να ξεκινήσετε μπορείτε να δοκιμάσετε το CURA και να μας πείτε και εσείς την γνώμη σας. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ (είναι δωρεάν!)

Για όσους όμως έχουν δοκιμάσει τα παραπάνω προγράμματα καθώς και άλλα open source software και θέλουν το κάτι παραπάνω υπάρχει λύση! Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το 3DEXPERT είναι πάντα υπέρ του open source και γενικότερα πιστεύουμε πως μέσα από communities μπορούμε να έχουμε πολύ σωστές παρατηρήσεις με σκοπό την βελτίωση των software. Παρόλο αυτά όταν βρίσκουμε ένα επι πληρωμή πετυχημένο 3d printing software οφείλουμε να σας το προτείνουμε. Το software αυτό είναι το   Simplify3D και θέλουμε να σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας από την λειτουργία του και να σας εξηγήσουμε γιατί αξίζει να το αγοράσετε.


Πλεονεκτήματα Simplify3D

1. Γρήγορο slicer και αναλυτικό preview
2. Πληθώρα επιλογών στα settings της εκτύπωσης και επιλογή διαφορετικών μοτίβων εκτύπωσης ανάλογα από το σημείο του αντικειμένου(Επιλογή διαφορετικού γεμίσματος ανάλογα με το ύψος του αντικειμένου).
3. Περισσότερες επιλογές στα perimeters και στα bottom και top layers.
4. Πολλές επιλογές στο infill.
5. Δυνατότητα δημιουργίας supports με αρκετές επιλογές και αφαίρεσης χειροκίνητα εκείνων που δεν θέλουμε.
6. Επιλογή έναρξης των perimeters σε συγκεκριμένες συντεταγμένες(γλιτώνουμε τα σημαδάκια πάνω στο αντικείμενο μας και πετυχαίνουμε ένα λείο εξωτερικό τελείωμα!)
7. Live παρακολούθηση της εκτύπωσης (layer-layer)
8. Προβολή ταχυτήτων εκτύπωσης στα διάφορα σημεία του αντικειμένου.
9. Ακριβής υπολογισμός όγκου και κόστος της εκτύπωσης.
10. Πολλά ακόμα settings που και εμείς ακόμα ανακαλύπτουμε..

 

Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το αγοράσετε στο eshop μας!
 

Loading comments...
3dΔωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 100€. Aποστολές από την επόμενη ημέρα!
Πληρωμή με Κάρτα, Paypal, Αντικαταβολή & Πληρωμή στο κατάστημα!
Ενδιαφέρεστε για μαζικές αγορές και τιμές χονδρικής; Είστε Fablab ή φοιτητές; Eπικοινωνήστε μαζί μας!
Έχετε κάποια ιδέα ή έτοιμο 3d σχέδιο; Ζητήστε μας άμεσα προσφορά!
3Dprinters - 3DScanners - Filaments © 2014 - 2023. All Rights Reserved. Developed by TotalWeb®
To top

Στον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία  OK
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...