Σκέψου το, Σχεδίασε το, Εκτύπωσε το!

Bed adhesion and proper tools

Τα σωστά υλικά και εργαλεία κάνουν την πετυχημένη εκτύπωση! Αφού λοιπόν επιλέξετε το filament που κάνει για την εκτύπωση σας, ήρθε η ώρα για τα σωστά εργαλεία! Όλα έχουν σκοπό το καλό κράτημα του αντικειμένου και μετά την ασφαλή αποκκόληση του.


Το σωστό κράτημα του αντικειμένου πάνω στο bed(bed adhesion), θα μας εξασφαλίσει την σωστή εκτύπωση. Στόχος μας να εξαλείψουμε το warping, και να καταφέρουμε να εκτυπώσουμε δύσκολα υλικά που έχουν στις προδιαγραφές τους να προκαλούν warping όπως το ABS, PC, NYLON κ.α. Για όλα τα πλαστικά όμως υπάρχει λύση και αυτή έρχεται με την χρήση των κατάλληλων υλικών.

Ένα από αυτά τα υλικά είναι το Dimafix, 3d printing spray, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για την 3d εκτύπωση και προσφέρει τέλειο κράτημα ακόμα και σε δύσκολα υλικά. Η μοναδική του φόρμουλα ενεργοποιείται σε συνδυασμό με την θερμότητα του heated bed σας και μόνο όταν αυτή είναι >60c.

Όσο πιο μεγάλη η θερμοκρασία τόσο πιο δυνατό το κράτημα. Επίσης το μαγικό είναι πόσο εύκολα απενεργοποιείται το κράτημα μόλις η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 60c! Άρα δυνατό κράτημα και εύκολη αποκόλληση!!

Άλλο ένα υλικό που ξεχωρίζει είναι η ταινία builtak. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γυαλί, που στην περίπτωση του Dimafix είναι απαραίτητο, τότε η λύση είναι αυτή η πολύ γνωστή πια μαύρη ταινία buildtak. Προσφέρει  δυνατό κράτημα ακόμα και χωρίς heated bed και δεν είναι τυχαίο που είναι η λύση που εμπιστεύονται και εγκαθιστούν στους εκτυπωτές τους οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου!

Τέλος άλλο ένα ειδικά σχεδιασμένο για το 3d printing αξεσουάρ είναι η νέα σπάτουλα της Buildtak. Με εργονομική λαβή και πολύ λεπτή λάμα για να έχουμε καλή εισχώρηση κάτω από το αντικείμενο. Επίσης όλες οι άκρες είναι στρογγυλοποιημένες για να μην τραυματίσουμε το αντικείμενο ή το bed μας.

3dΔωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 100€. Aποστολές από την επόμενη ημέρα!
Πληρωμή με Κάρτα, Paypal, Αντικαταβολή & Πληρωμή στο κατάστημα!
Ενδιαφέρεστε για μαζικές αγορές και τιμές χονδρικής; Είστε Fablab ή φοιτητές; Eπικοινωνήστε μαζί μας!
Έχετε κάποια ιδέα ή έτοιμο 3d σχέδιο; Ζητήστε μας άμεσα προσφορά!
3Dprinters - 3DScanners - Filaments © 2014 - 2023. All Rights Reserved. Developed by TotalWeb®
To top

Στον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία  OK
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...