Σκέψου το, Σχεδίασε το, Εκτύπωσε το!

Οδηγός αγοράς αναλωσίμων (filaments)

Η επιλογή υλικού και εταιρείας είναι μια σημαντική υπόθεση, καθώς από αυτήν θα εξαρτηθεί η ποιότητα της εκτύπωσης μας αλλά και η σωστή λειτουργία του 3d εκτυπωτή μας. Βέβαια επειδή το 3d printing έχει να κάνει με τον πειραματισμό και με εναλλαγή υλικών και εταιρειών τότε τα λάθη είναι αναπόφευκτα.


Στόχος του οδηγού αυτού είναι να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τα υλικά και τις εταιρείες που μπορείτε να βρείτε στο eshop μας. Όλα λοιπόν είναι σε συνάρτηση με τις προδιαγραφές των αντικειμένων μας και του βαθμού ποιότητας και κόστους που θέλουμε να έχουν τα υλικά μας.


Ένα ποιοτικό filament έχει κατασκευαστεί από ποιοτικές πρώτες ύλες και σε γραμμές παραγωγής που εξασφαλίζουν την σταθερότητα στο πάχος του και την έλλειψη σκόνης και άλλων ξένων μερών κατά την διάρκεια της παραγωγής του, του τυλίγματος και πακεταρίσματος του. Σκεφτείτε ένα υλικό σχετικά φθηνό σε τιμή, που έχει διακύμανση από 1.65-1.85mm σε τυχαία σημεία και εσείς να έχετε δώσει προδιαγραφές στον slicer το 1.75mm. Η πιθανότητα δημιουργίας ανωμαλιών στην εκτύπωση μας (μπλοκάρισμα κεφαλής, φουσκάλες πάνω στο αντικείμενο, τρύπες κλπ) είναι πολύ πιθανή. Επίσης τα filaments θα πρέπει να προστατεύονται από την υγρασία και αυτό να γίνεται καθόλη την διάρκεια κατασκευής και αποθήκευσης.
Σημαντικό στην ποιοτική εκτύπωση του αντικειμένου σας επίσης είναι σωστή επιλογή θερμοκρασίας. Διαφορά μεταξύ ποιοτικού filament και των οικονομικών είναι η σταθερότητα στην ποιότητα. Αυτό σημαίνει ότι ένα φθηνό υλικό παρόλο που θα έχετε βρει σωστές θερμοκρασίες και ταχύτητες σε ένα καρούλι, το επόμενο καρούλι που θα ανήκει σε μια άλλη παρτίδα ή ακόμα και απλά σε διαφορετικό χρώμα ίσως χρειαστεί να ανακαλύψετε από την αρχή τις σωστές ρυθμίσεις. Στις ποιοτικές εταιρείες αυτό διασφαλίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό εξαιτίας των περισσότερων ποιοτικών ελέγχων που γίνονται.


Έχοντας πει τα βασικά γύρω από την επιλογή εταιρείας θα σας παρουσιάσουμε και τις εταιρείες που έχουμε αλλά επίσης και τα υλικά τους:

Ελπίζουμε οι βασικές αυτές πληροφορίες να σας βοηθήσουν στην επιλογή του κατάλληλου filament ανάλογα με την χρήση που θέλετε!

3dΔωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 100€. Aποστολές από την επόμενη ημέρα!
Πληρωμή με Κάρτα, Paypal, Αντικαταβολή & Πληρωμή στο κατάστημα!
Ενδιαφέρεστε για μαζικές αγορές και τιμές χονδρικής; Είστε Fablab ή φοιτητές; Eπικοινωνήστε μαζί μας!
Έχετε κάποια ιδέα ή έτοιμο 3d σχέδιο; Ζητήστε μας άμεσα προσφορά!
3Dprinters - 3DScanners - Filaments © 2014 - 2024. All Rights Reserved. Developed by TotalWeb®
To top

Στον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία  OK
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...